Yeşil çay yapraklarının yasemin çiçekleriyle birlikte harmanlanarak kurutulmasıyla elde edilen nefis kokulu, leziz, hafif içimli bir çaydır. Yasemin çiçeklerinden maksimum kokuyu elde edebilmek için gündüzleri kapalı haldeyken toplanan çiçeklerin serin ve kuru bir yerde, yeşil çay yapraklarının arasına serilip açılması beklenerek hazırlanırmış.
Hazma yardımcı olur, lignan düzeyi, yeşil çaydan daha fazladır. Antioksidan gücü, yeşil çaydan yüksektir.
Demlenmesi ise şöyle: Yukarıda gördüğünüz kapalı çiçeklerden bir tanesine 4 bardak kaynamış suyun içine atarak 5 dk bekletiyoruz. Çiçek açıldıktan sonra çıkararak afiyetle içiyoruz. Ben severek içiyorum, beni rahatlatıp sakinleştiriyor.
4 yorum:
Iıııı ıııııh, papatya çayı diyorum ben.
:)papatya çayını ben de severim ama yasemin ve yeşil çay hakketn herkesin seveceği tarzda değildir
Ben hep icerim, cok severim :)
ne güzel çok da sağlıklı:)
Yorum Gönder