30 Haziran 2009 Salı

GEZİLESİ YERLER (1) - KAŞ


Mevsimin yaz olması münasebetiyle yaz mevsiminde gidilebilecek yerlerden bahsetmek istiyorum. Bunlardan ilki KAŞ. Geçen hafta kısa ve huzurlu bir tatil geçirmek üzere Kaş'a gittik. Ankara'dan Kaş'a 2 ana yol bir de kısa ama tehlikeli bir dağ yolu var. Biz bu kısa dağ yolunu tercih ettik. Korkuteli'nden sonra Akçay üzerindeki bu yol tek şeritten oluşuyor. Uçurum kenarlarından Bey Dağları'na tırmanıp sonra iniyorsunuz. 190 tane virajı olan bu yol 50 km kadar sürüyor. Tavsiye etmiyorum:)
Kaş'ta önce 6 km uzaklıktaki Çukurbağ yarımadasında bulunan bir otelde yer ayırttırmıştık. Fakat oraya gidince Kaş'ın içinde kalmaya karar verdik ve Küçük Çakıl mevkiinde bulunan Nur Beach otel adlı bir otelde kaldık. Hemen belirteyim Kaş'taki oteller pansiyon gibidir. Genellikle oda kahvaltı veya yarım pansiyon hizmet sunarlar. Deniz ile aralarında bir yol geçer. Otelden çıkıp beach ine gitmek için bu yoldan geçersiniz. Denize kayalıklardan merdivenle inilir ve deniz MUHTEŞEMdir. Bu mevsimde oldukça soğuktu.
Akşam Ortaköy'e benzeyen gümüşçülerin çok bulunduğu çarşısında gezip alış veriş yapabilir veya ara sokaklarda çok güzel yemekler yiyebilirsiniz. Mesela Toby'nin yerinde çok güzel pizzalar vardır. Yine NurBeach otelin restourantı muhteşem dünya mutfağından örnekler sunar.
Yemekten sonra bir şeyler içmek için yine çok güzel küçük küçük barlar vardır.
İkinci gün Büyük Çakıl mevkiine gittik. Burada Plaj var, çakıllı. son derece sakin kayalıkların arasında ve deniz yine muhteşemdi.
Bu hafta sonu festival vardrı ve ayrıca Sibel Köse bir yerde çıkacaktı ama biz yetişemedik maalesef. Yine de çok güzel bir tatildi. Sakin, huzurlu, kafa dinleyip doğayla baş başa kalmak için ideal bir yer.

Sizlere fikir verebileceğini düşündüğüm linkler:
http://www.antalyasanalgezinti.com/
http://www.antalyasanalgezinti.com/kas.php
http://www.neredekal.com/
Kaş'ta bir kaç gün herkese tavsiye edilir:)


Hiç yorum yok: