
Mojito: Bir çok çeşidi var. En sevdiğim kivili olanı. Tarifi: 4 sap nanenin yaprakları ve bir tatlı kaşığı esmer şeker, pirinç havanda fazla ezilmeden dövülür. İnce uzun kokteyl bardağı ağzına kadar kırık buzla doldurulur ve içine bu dövülmüş karışım atılır.İki ölçü romun(asla ve asla bacardi değil havana club kullanılmalı) içine bir tatlı kaşığı şeker şurubu ve bir kivi(rondoda çekilmiş). Karışım homojen hale getirilmeden içilir.

Beluga: Havyarı meşhur olan mersin balığı anlamına geliyor ve bu votkanın içerisinde altın ve gümüş simleri olan bir çok çeşidi var.
Tavsiyem shot bardağında sek içilmesi ve yanında taze sıkılmış nar suyu...
Yemekte içilecekse çiğ balık, yağsız patates püresi ve roka salatası eşliğinde sek.


Batıklardan çıkarılan Porto şarapları..

Ödüllü Porto şarabı..
2 yorum:
ben denedim bi de güzel tarif veririm
tarifi bekliyoruz merakla:)
Yorum Gönder