5 Mart 2010 Cuma

Oyuncaklar Tahtadan

Tahta oyuncakları nedense herkes çok sever, daha bi masum, dokunması güzel, oynaması güzel... Hatırlıyorum kardeşimin tahtadan ayakkabıları vardı küçükken:) çok da severdi.. keşke saklasaydı annem onları diye konuşuruz hep.
Üstte görünen oyuncak tangram denilen matematikçilerin pek sevdiği ama çoğunun yapamadığı ve çosukların hızla yaptığı muhteşem bişeydir.
Bu son oyuncak ise müzik yapmak için, üstelik notalar birebir aynı sesleri çıkarıyor, böylece miniğiniz sesleri ve tınıları doğru bir şekilde öğreniyor. 3 yaş üstü için gayet başarılı bence.
Oyuncaklara ulaşmak için tık layın!
Bir de çoğunuzun böyle eğitim görmesini istiyorsanız size önerebileceğim bir kaç site var: Montessori Eğitimi Bu bir blog, bu eğitimi benimsemiş insanların hazırladıkları. ÜStelik bu blogda o kadar çok eğitim materyali yapımı var ki kendiniz bile yapabilirsiniz. Kısaca bahsetmek de istiyorum Maria Montessori 1870-1952 yılları arasında yaşamış ve İtalya'nın ikl kadın doktorudur ve Montessori Metodunun kurucusudur. Okul yöneticiliği de yapmıştır ve Dünyanın bir çok ülkesinde metodu uygulanmıştır.
Burada ise çok güzel çocuk kitaplarını bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok: