16 Mart 2010 Salı

YOĞURTLU MANTAR

Dün akşam yoğurtlu mantar yapmaya karar verdim. Büyük marketlerden birinde istiridye mantarını görünce değişiklik olsun diye ondan aldım. İstiridye mantarı normal mantara göre daha sert olur, et kıvamında neredeyse. Aslında yabani olarak yetişen istiridye mantarının artık kültürü de yetiştiriliyor. Ayrıca istiridye mantarının işkembe çorbasında işkembe yerine kullanılabileceğini de duymuştum.
Neyse bu kolay ama lezzetli mezenin tarifini sizinle de paylaşmak istedim. Önce bir tane yeşil biberi çok ince doğruyoruz ve zeytinyağında çok az kavuruyoruz. Sonra mantarları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu saldıktan sonra tuz ilave ediyoruz ve piştikten sonra altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra suyunu süzerek yoğurla karıştırıyoruz(mümkünse süzme).
Afiyet olsun:)

5 yorum:

Chilek dedi ki...

Hımm nefis gel bana da yap, arkadaşın birşey yapamaz halde:))

asmabahce dedi ki...

Ah canım arkadaşım, iste yeter:))

Kartopu dedi ki...

Himm canim cekti... Bu mantarin sarimsi olanini gördüm tattimda, bu rengini hic görmemistim. Yogurdada bayilirim, eline saglik.

asmabahce dedi ki...

Teşekkürler..

bakimblog dedi ki...

istiridye mantarı diğer kultur mantarlarına gore cok cok daha lezzetli. dag koylerınde dogal yetısıyor,bız de sebeplenıyoruz :)