26 Temmuz 2010 Pazartesi

Okuyucu


Hafta sonu son yıllarda izlediğim en iyi filmi izledim. Kate Winslet'in oyunculuğu muhteşemdi. O kadar etkisinde kaldım ki bu yazıyı abartarak yazıyor olabilirim:)
5 dalda Oscara aday gösterilen ve ünlü oyuncu Kate Winslet'a yıllar sonra çok istediği Oscar ödülünü getiren ünlü film Okuyucu. Bernhard Schlink'in romanından beyazperdeye aktarılan filmlerden biri yine karşımızda.

Yönetmenliğini Stephen Daldry yapıyor ve 2009 Oscarlarında en iyi yönetmen adaylarından biri oldu. Filmi izleyince neden bu ödülü bu kadar çok hakkettiğini daha iyi anlıyorsunuz.
En iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu dahil olmak üzere toplam 5 dalda Oscara aday olarak bir süprize imza etti fakat aynı süprizi Oscar ödüllerini kaldırarak yapamadı. Kate Winslet'in Oscar ödülü zaten süpriz değil herkesin beklediği bir şeydi.
Kate Winslet Altın Küre Ödüllerinde En İyi Yardımcı Kadın, Akademi Ödüllerinde En İyi Kadın ödüllerini aldı.
Filmin konusu şöyle:
II. Dünya Savaşı sonrası - Almanya. Michael, kendisinden yaşça büyük Hanna’ya aşık olur. Hanna‘nın bir gün ansızın ortadan kaybolması ile ilişkileri sona erer. 8 yıl sonrasında, bir hukuk öğrencisi olarak hayatına devam eden Michael, savaş suçları mahkemesinde gözlemcilik yaparken Hanna‘yı sanık sandalyesinde otururken görünce gözlerine inanamaz.
Şiddetle tavsiye ederim!

2 yorum:

Sedeliko dedi ki...

çok acayip bir film o aklıma her gelişinde tüylerim düken dken olur... br kış gecesi izlemiştim etkisi hala sürüyor:))

İlknur dedi ki...

Nasıl etkilenmiştim anlatamam. Özellikle okumayı bilmediğini itiraf edemiyor ya beni derinden sarsmıştı. Sanırım çok uzun yıllar unutmayacağım bu filmi. İzleyeli 1 yıl oldu. En kısa zamanda tekrar izlemeliyim.