5 Nisan 2010 Pazartesi

MUFFIN TARİFİ

Cumartesi günü yaptığım muffinlerin tarifini istek üzerine yayınlıyorum:
1su bardağı toz şeker, 2 yumurta ve 1 paket vanilya ile çırpılır. Püf noktası burada yumurtalar oda sıcaklığında olmalı ve önce yumurta ve şekeri çırpmak daha iyi kabarmasını sağlar. 1 paket kakao yavaş yavaş ilave edilir. 1,5 su bardağı elenmiş un ve 1 paket kabartma tozu katılıp karıştırılır. Bir başka püf noktası da son olarak neli yapacaksak o malzemeyi ekliyoruz ve karıştırıp 170 derece fırında pişiriyoruz.
Bu muhteşem tarifleri aldığım yer burada, hatta isterseniz gidip orada yaparak da öğrenebiliyorsunuz ve kesinlikle hiçbir pasta böreğin içinde katkı maddesi kullanılmıyor. Biliyorsunuzdur yediğimiz pastane poaçalarının tam olarak yarısı katı yağdan oluşuyor, katkı maddesini söylemiyorum bile.
Herkese afiyet olsun!

4 yorum:

Chilek dedi ki...

Canım arkadaşım ellerine sağlık, eminim nefis olmuştur:))

asmabahce dedi ki...

canımmm:) sen iyileş sana da yapıcam

Hande dedi ki...

tarif için teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim.

asmabahce dedi ki...

Rica ederim Handecim, eminim seninki de lezzetli olur.