13 Kasım 2011 Pazar

18 Ekim - DERİN AŞK!

Uzun süredir yazamamaın nedeni hepinizin de bildiği gibi aşağıdaki çırpı bacak hanımefendi:)
17 Ekim akşamı istemeye istemeye gittiği doktor kontrolünde doğumun yaklaştığını öğrendik. Ogece doktorum 6 saatte bir kendisini arayarak bilgi vermemi istedi. Ben hamileliğin son zamanlarında hep suyum gelecek diye beklerken böyle bir durum hiç olmadı, hatta su kesesini doktor doğumdan önce patlattı. Ertesi gün yine kontrole gittik, tabi söylemeyi unutuyorum son günlerde korkudan normal doğum olmasın sezeryan istiyorum diye tutturmuştum ancak doktorum Cihangir Çakıcı neyseki beni hiç ciddiye bile almadı:) Neyse kontrole gittiğimizde de sancım yoktu ve doktor sunni sancıyla bir denesek mi derken birden koluma serumu bağladılar. Anestezi doktoum da geldi açıklık hala 1 cm idi ve sunni sancı baişlamıştı. regl sancısından biraz daha fazla olunca ve açıklık 2 c olunca epiduralı ben istemememe rağmen doktor taktı. İyiki de takmış Sinem Hanım, kendisi doğum koçu gibiydi saatlerce benimle odada sohbet edip olacakları anlattı ve her şey de anlattığı gibi oldu. Doğum beklediğimden çok kolay oldu ve arkadaşlarımın anlattığı gibi hiçbir ağrı hissetmedim. Doğum TOBB-ETÜ hastanesinde bir odada gerçekleşti. Gece 12 gibi olması beklenirken 08:45 de ve doğum baişladıktan 10 dk sonra Derin geldi. Onu ilk gördüğüm andaki duyguları anlatamam. Şimdiye kadar hiç birşey için böyle şeyler hissetmemiştim. Doğar doğmaz gözlerini açan bembeyaz minik kız benim karnımdamıydı inanılır gibi değildi...
İnsan 1 sn gördüğü birine nasıl bu kadar bağlanabilirdi?
Sonrası 1-2 hafta oldukça zordu. Hem benim iyileşmem hem de Derin'in kendi belirlediği düzenine alışmak pek kolay olmadı.
2 gün bile evde oturma fikrini tuhaf bulan ben bile 1,5 aydır işe hiç gitmediğime inanamıyorum.
Hala rüyada gibiyim.
Darısı isteyen herkesin başına...

14 yorum:

my lifebook dedi ki...

Canımmm size uzun, sağlıklı hep birlikte ve çook mutlu bir hayat diliyorum. Derin çook güzel, siz Derin'le daha da güzel oldunuz!

Yasemin dedi ki...

Derin'e masallah cok guzel bir bebek. Dogumun da boyle kolay olmasina cok sevindim. Hele on dakika yazdigini gorunce gozlerime inanamadim. Darisi hakikatten isteyen herkesin basina:)

Chilek dedi ki...

O çalı çırpı bacaklarını yerim çok özledim onu, bu kız bağımlısı yapacak herkesi:)

lolipu dedi ki...

nasıl bir duygu ama di mi:)) tebrik ederim şekerim, hep mutlu olun, sağlıklı olun. Her anın tadını çıkar (bazen zor olsada:)))çok çabuk büyüyorlar, zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun bile, keyfini sür beraber olduğunuz zamanların.

mavii dedi ki...

hoşgeldin derin bebek ailene bereket ve huzur getirdin ömrün uzun bahtın açık olsun ....
allah ayırmasın asma bahçe gözünüzaydın
sevgilerimle:)

ayca dedi ki...

O kadar güzel ki!!! Maaşallah :)))

Hayat ve Kurabiyesi dedi ki...

Anne adayı olarak merakla bekliyordum bu yazını.. Allah analı babalı sağlıklı büyütsün... Maşallah çokta güzel bebek. Bizde 26. haftamızdayız ve kız bebek bekliyoruz.. İnşallah benimde doğumum senin anlattığın gibi rahat geçer..
Hoşgelmiş Derin Bebek ! (ismide çok güzell)

Defne Soysal dedi ki...

İlk mucizenizi gerçekleştirmişsiniz. Kutlarım sizi. Yeni hayatınızı keyifle mutlulukla sağlıkla sürdürün. Derine mutlu bir hayat diliyorum anneciği ve babacığıyla.

asmabahce dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederiz güzel dilekleriniz için:))
Hayat ve Kurabiyesi; bana her şeyi sorabilirsin, bol yürüyüş yap ve yapabiliyorsan yüz ki senin de doğumun koly olsun ve bebişin de sağlıkla doğsun:)
Hepinize sevgiler...

Hayat ve Kurabiyesi dedi ki...

Bende sana çok teşekkür ederim. Hamileliğimin başlarında düşük tehlikem vardı ve malesef hareketlerimi kısıtlamak zorunda kalmıştım. Yaz tatilimizde doktoruma danışarak yüzdüm ve inanılmaz iyi geldi.. Bu gün yürüyüşlere geri başlama karar almışken seninde yürüyüş yapmamı önermen destek oldu. Bundan sonra iş çıkışları yürüyeceğiz... Yüzme konusu ise benimde bir süredir aklımda .. yalnız havuzdan mikrop kaparız diye korkum var perşembe günü doktor randevumuz var soracağım bakalım eğer herşey yolundaysa ve öneriyorsa en azından c.tesi günlerimi yüzmeye ayırabilirim.
Doğumun beni cesaretlendirdi.. Allahın izniyle normal doğum yapmak istiyorum.
Fırsat buldukça anneliğin taze deneyimlerini paylaşırsan sevinirim..
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Allah uzun saglikli omurler versin.. Goruyorum ki dogum icin hic bisey beklenilen veya isenen gibi olmamasaina ragmen harika bi sonucla bitmis.. coook sevindim .. doktorunuzun sizi normal ddoguma ikna etmeside harika olmus.. bu duyguyu ancak normal dogumla yasardiniz inanin.. adi ustunde normal.. :)) benimde DErinim var.. Erkek. Allah isteyen herkese versin insallah..

asmabahce dedi ki...

Kitchen witch sizin Derin de saglikla buyusun masallah ona da,
Hayat ve kurabiyesi elbette paylasirim yeteneksiz annelik deneyimlerimi:))
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Tebrik ederim, şimdi gördüm sağlıkla büyüsün Derin. Alice harikalar dyarı'na hoş geldin:)

asmabahce dedi ki...

Moderator; tesekkur ederim:)